A konyhai keverőtől a fűtőpanelig – néhány érdekesség az Adaxról

A konyhai keverőtől a fűtőpanelig – néhány érdekesség az Adaxról, érdekes történetek az Adax gyár, az elektromos norvég fűtőpanelek, az Adax Neo, Adax Wifi, Adax ECO, Adax Clea gyártójáról.

Ha elektromos fűtésről, fűtőpanelekről van szó, a norvég technológia az, amely sok éve már a világ vezető országává tette ezt a skandináv országot. Az olcsó elektromos áram, a norvég leleményesség és a töretlen hit a technológia fejlődésében több sikertörténetet is eredményezett.

Hét évtizede indult az a családi vállalkozás, melynek termékeit a Nordart is nagy sikerrel forgalmazza, mint az elektromos fűtőtestek legjobbjait a piacon. Ez a cég nem más, mint az Adax, melynek hosszú és izgalmas történetéből hoztunk most néhány érdekességet.

Az első termékek

Az első, nagy sikerű terméküknek még nem volt köze a fűtéshez: egy konyhai, helyhez kötött keverőgép volt az, mellyel megtámadták a kisgépek piacát. Ezt olyannyira sikerrel tették, hogy több százezer darabot értékesítettek belőle. Ezt a sikert pedig további kisgépek, mint például gofrisütők, hajszárítók követték.

A konyhai kisgépek mellett, illetve azt követően jöttek rá arra, hogy nem lesz elegendő ez a termékpaletta a megfelelő mértékű fejlődéshez. Így nyitottak a fűtés felé: először hordozható fűtőkészülékek piacra dobásával, majd ezeket folyamatosan fejlesztve, 1962-től már falra szerelhető fűtőtesteket is gyártottak.

Az első díjak

Az Adaxot többször díjazták innovációért a tervezés területén is. Először már 1968-ban kapott a cég egy formatervezési díjat, de 2008-ban a Neo fűtőpanel a norvég Design Tanács díját is elnyerte. A Neo lett az a termék, amely a fűtőpanelt egy modern, design darabbá avanzsálta. Így nemsokára piacvezetővé, majd a skandináv térség legnépszerűbb fűtőpaneljévé vált.

Intelligens fűtés megjelenése

1986-tól foglalkozik az Adax az intelligens vezérléssel a fűtőpanelek piacán. 2016-ban pedig még egy lépést megtett, amikor az okos fűtőpanelei megjelentek, melyeknél a világ bármelyik pontjából tudjuk irányítani otthoni fűtési rendszerünket wifi és mobil applikáció segítségével. 

És hogy mi lesz a következő lépés?

A Nordart részéről mi izgatottan várjuk az Adax fejlődésének újabb állomását. Mint viszonteladói és hivatalos partnerei, hiszünk abban az innovációban, amely ezt a norvég céget több évtizede jellemzi.

Hogy mi lehet a titok?

Talán a folyamatos megújulás, a magasan képzett munkatársak, a fenntarthatóságban való erős, és a töretlen kedv, hogy mindig innovatív, ügyfeleik életét megkönnyítő és egyre tökéletesebb termékekkel rukkoljanak elő.

Amelyek nálunk, az Adaxnál folyamatosan elérhetők.

Nézd meg te is az Adax Wifi és Neo készülékeinket!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Feliratkozása nem mentődött. Kérjük, próbálja újra!
Sikeres feliratkozás. Nemsokára levelet küldünk az Ön címére

Iratkozzon fel partnerklubbunkba és szerezzen egy 5000 Ft-os kupont az első BEHA fűtőpanel vásárlásához! 

 

A feliratkozással kifejezetten elfogadja, hogy a Nágel NordArt Bt. kereskedelmi célú hírlevelet küldjön Önnek, illetve a megadott személyes adatait a jogszabályi feltételeknek megfelelően kezelje.

Ezzel egyidejüleg tudomásul veszi, hogy a hírlevélküldő listáról bármikor leiratkozhat.


Adatkezelési tájékoztató